Fibromyalgie en voedingssupplementen

In onze tegenwoordige voeding zitten veel minder voedingsstoffen als vroeger. De technologie is vooruitgegaan. Maar dat is niet in alle opzichten een vooruitgang. In onze voeding zitten tegenwoordig veel meer chemische voedingsmiddelen. Maar dat zorgt er dus voor dat we te weinig stoffen binnen krijgen waar ons lichaam weer andere stoffen uit kan maken.

Hieronder heb ik de linkjes gezet naar een aantal voedingssupplementen waarmee je tekorten aan voedingsstoffen kunt aanvullen en die speciaal bedoelt zijn om mensen met fibromyalgie te helpen.

Tekorten aan voedingsstoffen

Het tekort aan voedingsstoffen zorgt voor allerlei geestelijke en lichamelijke problemen. Niet alleen het tekort aan voedingsstoffen maar ook het gebrek aan beweging en buitenlucht zijn daar een debet aan.

Veel van onze tegenwoordige voedingsstoffen zorgen voor laaggradige ontstekingen in ons lichaam. En hoe meer laaggradige ontstekingen we hebben, hoe meer de kans er is op grotere zelfs dodelijke lichaamsproblemen.

Biologisch eten bij fibromyalgie

Maar niet alleen bij fibromyalgie is het beter om biologisch te eten. Het is eigenlijk voor iedereen beter om geen gifstoffen binnen te krijgen die gebruikt worden in de landbouw. Gifstoffen zorgen er voor dat we juist de ingrediënten binnen krijgen voor laaggradige ontstekingen. In de biologische landbouw mag er niet met gif gewerkt worden. En dat wordt ook continu gecontroleerd.

Eigen moestuin

Ik ben om die reden, maar ook om reden van besparen mijn eigen moestuin begonnen. Mijn doel is hierbij geen zaden of andere spullen te kopen, maar gewassen op te kweken uit de zaden van de spullen die we zelf eten. Mijn moestuin is nog in de beginfase en ik moet nog veel leren. Maar ik gebruik geen bestrijdingsmiddelen en de gewassen die uit de tuin komen zijn dus volledig biologisch.

Moestuin en mindset

Ik doe even een uitstapje naar het artikel wat ik heb geschreven over mindset. Daarin heb ik aangegeven dat het belangrijk is dat je je zinnen verzet en dat je bezig bent met andere dingen dan alleen de pijn die je voelt.
Een moestuin is een rustig karweitje waarin je lekker bezig kunt zijn. Maar waarmee je ook nog voedsel produceert wat voor je hele gezin gezond is.

Of je nu een tuin hebt, een balkon of een klein terras. Er is altijd een mogelijkheid om bakjes weg te zetten waarin je eigen groenten en kruiden groeien.  Biologische groenten en vlees zijn vele malen duurder dan de regulieren groenten en vlees. Helaas ziet onze regering het nu nog niet echt in van gezondere producten en de wisselwerking met de druk op de gezondheidszorg.

Fibromyalgie en voedsel

Om die reden raad ik ook aan om te starten met het volgen van een Paleo dieet. Het is niet echt een dieet maar het is eigenlijk meer een levenswijze waarin alle chemische toevoegingen die ons voedsel bevat worden uitgesloten. Hoe minder chemische spullen je binnenkrijgt hoe beter het is voor je lichaam. Je lichaam hoeft veel minder hard te werken om te zorgen dat de dingen die niet thuishoren in je lichaam eruit gewerkt worden.

Verder zal je lichaam minder last hebben van laaggradige ontstekingen en dus blijven er meer voedingsstoffen over die je lichaam gezond kunnen houden zoals het in de natuur zou horen.

De leukste kookboeken snel en voordelig thuisbezorgd

Fibromyalgie en voedingssupplementen

Ik heb hieronder de linkjes gezet naar de voedingssupplementen die ik inmiddels op de site heb staan. Je kunt in de artikelen lezen waarom deze juist zo belangrijk zijn voor mensen met fibromyalgie en wat ze voor je lichaam doen.

Ik ben geen arts. Ik wil ook niet optreden als arts. Mocht je medicatie hebben dan raad ik je altijd aan om met je arts te overleggen over het toevoegen van voedingssupplementen. Mocht je medicatie willen afbouwen en vervangen voor voedingssupplementen dan dien je dat ook altijd te overleggen met je arts.

Voedingssupplementen die het leven met fibromyalgie kunnen verbeteren