Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer dan drie maanden aanhoudt. Daarnaast wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden.

Chronische pijn zit inderdaad tussen je oren. Dat wil zeggen de oorzaak van de pijn zit tussen je oren. Want de pijn is namelijk wel degelijk aanwezig in je lichaam en je leven. Vaak is chronische pijn ook dusdanig erg dat het je de kwaliteit van je leven nadelig beïnvloed.

Hoe ontstaat chronische pijn?

De oorzaak van Chronische pijn zit dus tussen je oren. Het is het gevolg van overbelasting van het zenuwstelsel voor lange tijd.
Ik heb ook ergens gelezen dat de pijn zich in je zenuwstelsel heeft genesteld maar daar ben ik het niet mee eens. Dat zou betekenen dat je er niets meer aan zou kunnen doen.
De pijn wordt veroorzaakt doordat je zenuwstelsel continu op scherp staat. Het is daardoor overgevoelig voor pijnprikkels.

Daarnaast zijn er cellen in het zenuwstelsel beschadigd doordat ze continu overactief zijn. Zenuwen die beschadigd zijn, die geven pijn, en wel dusdanig veel pijn dat er weinig tegen bestand is. Behalve PEA

Hoe lang duurt chronische pijn?

Als jij de stress die je hebt niet kan reduceren dan kan het heel lang duren. Om te beginnen moet je stresslevel naar beneden. Pas als dat gelukt is dan kun je gaan werken aan de pijnklachten.
Nu zijn er heel veel mensen die aangeven helemaal geen stress te hebben en die hebben toch chronisch pijn.
Zo lang er niet daadwerkelijk iets wordt gevonden en behandeling duurt al langer dan drie maanden dan is de kans groot dat het tussen je oren zit (de oorzaak dan)

Ga eens voor jezelf na wanneer de pijn is begonnen. Of je daarvoor heftige stress hebt gehad, of dat je jaren geleden trauma’s of heel veel stress hebt gehad. Hoe voelt het als je aan die periode denkt?
In 99% van de gevallen heeft chronische pijn te maken met trauma’s en/of stress in het verleden wat nu doorwerkt.

Overal pijn en moe

Van de pijn alleen al wordt je enorm moe omdat je lichaam “aan het werk is”. Vaak komt daar ook nog boosheid en frustratie bij.
Het is bij pijn dus heel belangrijk dat je je lichaam laat rusten. Maar tevens is het ook belangrijk dat je beweegt. Je moet daar dus voor jezelf de balans in vinden.

Yin yoga bij fibromyalgie

Voor mensen met fibromyalgie is yin yoga een prima manier om te bewegen. Fibromyalgie is voornamelijk pijn in het bindweefsel.

Door yin yoga rek je het bindweefsel steeds een stukje verder op. Je krijgt dus weer speling op het bindweefsel. Daardoor kun je beter bewegen en heb je minder pijn.

Is chronische pijn te genezen?

Ja en nee. Dat is een antwoord waar je precies niets aan hebt.
Zoals ik al eerder schreef in dit artikel is chronische pijn een  uiting van stress. Je kunt niet volledig stressvrij leven. Je kunt stress wel zoveel mogelijk uitbannen.
Extreme stress zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat de pijn terugkomt.
Als je dat weet en als je weet wat je moet doen om de pijn te verminderen kun je het wel stukken beter handelen.

Hulp bij het drastisch verminderen van pijn

Ik ben  begonnen met het webinar te bekijken van fysiotheraptie4all. Ik heb daar enorm veel aan gehad en het sluit ook heel goed aan bij  wat ik zelf heb gedaan. Ik heb zelf fibromyalgie. Ik heb echter een te leuk leven om dit door pijn te laten verpesten.
Door dit webinar snap ik nu ook waarom mijn plan zo goed werkte.