fibromyalgie en ontzuren

Fibromyalgie en ontzuren, hulp of een fabeltje

Wat is verzuring 

Volgens nefrologen is er alleen sprake van verzuring als er iets aantoonbaar misgaat met het evenwicht in ons lichaam, bijvoorbeeld nierfalen. Er zijn volgens hen geen studies die aantonen dat mensen die geen specifieke ziektebeelden vertonen, stramme spieren of hoofdpijn kunnen krijgen wanneer ze te veel zuren in hun lichaam hebben. Ons lichaam kan dit perfect aan.
Dat betekend dus dat verzuring van je bloed maar kortstondig is en dat het al helemaal geen klachten kan geven die wij bij fibromyalgie ervaren. Fibromyalgie en ontzuren is dus een fabeltje maar zeer zeker geld klopperij.

 

Fibromyalgie en ontzuren van je lichaam, een feit of een fabeltje

Thee of voeding die je lichaam helpt te ontzuren. Therapieën die je lichaam ontzuren voor veel geld. Als je pijn hebt pak je alles aan wat je ook maar enigszins zou kunnen helpen. Helaas bestaat verzuring van je lichaam niet en al helemaal niet in combinatie met fibromyalgie.

 

Voedingssupplementen

Ontzuren is een fabeltje dat is denk ik wel duidelijk en anders wordt het duidelijk als je dit artikel verder leest. 
Maar er zijn tal van voedingssupplementen die je wel kunnen helpen. Voedingssupplementen die zorgen ervoor dat tekorten in het lichaam aangevuld worden waardoor lichamelijke processen weer goed gaan functioneren en dat zorgt voor algehele verbetering van het welzijn

 

 

En ik zelf gebruik de magnesium met vitamine B6 en tryptofaan. het gaat verkramping en spierkramp tegen en ontspant tegelijkertijd.

fibromyalgie en ontzuren

 

Ik ben geen arts en ik ben geen wetenschapper.

Toevallig was ik bij een ander artikel waar ik informatie voor zocht gestuit op het verschijnsel acidose. En dat betekend dus dat het je lichaam verzuurt.En ik kon me niet herinneren dat er daar informatie in stond dat verzuring van je lichaam blijvend kon zijn. Maar op dat moment was het voor mij niet van belang dus had ik het niet goed gelezen of niet goed opgeslagen of klopte deze informatie niet?

Ik ging dus weer op zoek naar deze informatie en mijn eerste zoekwoorden waren fibromyalgie zuurgraad. Toen kreeg ik onderstaand staatje en snap ik dat mensen er vanuit gaan dat fibromyalgie opgelost kan worden door je lichaam te ontzuren.

fibromyalgie en ontzuren
fibromyalgie en ontzuren

 

 

 

De bedrijven die ontzuren aanbieden worden rijk over jouw rug en jij hebt dubbel pijn op die manier.

 

Wat wel opvalt is dat het allemaal bedrijven of therapieën zijn die iets van ontzuring verkopen. Nou ja iets van ontzuring, eigenlijk verkopen ze gebakken lucht.

Mijn verhaal

Ook ik heb de ontzurende thee gehad of de base thee en de druppels en nog meer van die flauwekul.
Bij mij hielp het inderdaad niet en dat wordt op serieuze website’s ook wel onderbouwd dat verzuring van het lichaam ook niet bestaat.

 

Verzuring van het lichaam kan wel maar in verband met fibromyalgie is het een fabel

“Volgens nefrologen is er alleen sprake van verzuring als er iets aantoonbaar misgaat met het evenwicht in ons lichaam, bijvoorbeeld nierfalen. Er zijn volgens hen geen studies die aantonen dat mensen die geen specifieke ziektebeelden vertonen, stramme spieren of hoofdpijn kunnen krijgen wanneer ze te veel zuren in hun lichaam hebben. Ons lichaam kan dit perfect aan.”

Dit was het eerste serieuze stukje waar ik op terecht kwam over verzuring van het lichaam.

Het tweede stukje:

Wat is acidose?

Het is een aandoening waarbij het zuurgehalte in het bloed te hoog is. Het zuur-base-evenwicht is de balans van de pH-waarde (zuurgraad) in het bloed. Deze waarde is afhankelijk van de hoeveelheid basische en zure stoffen opgelost in het bloed. De normale pH-waarde van de mens ligt tussen de 7,35 en 7,45. Op het moment dat de zuurgraad stijgt, dan daalt de pH-waarde en ontstaat er acidose.

Op het moment dat het bloed te zuur wordt, zal het lichaam alles in werking stellen om dit te herstellen. Zo ga je sneller en dieper ademhalen. Door sneller te ademen stijgt de pH-waarde van het bloed. De zure stoffen worden opgelost in de lucht die je uitademt. Dit is een snelle manier van het lichaam om de balans te herstellen. Er bestaat ook een langzame manier, namelijk via de nieren. De nieren gaan dan meer zure stoffen uitscheiden via je plas. Wanneer iemand gezond is, zal het evenwicht door deze twee manieren weer herstellen. Echter, wanneer dit niet zo is en de pH-waarde van je bloed daalt onder de 7,35, dan is er sprake acidose. Afhankelijk van de onderliggende oorzaak zijn er 2 soorten te onderscheiden:

  • Metabole acidose.
  • Respiratoire acidose.”

En dit komt van deze site 

En als het al niet duidelijk was dan komt de doorslaggevende informatie van het fibrocentrum

 

Claims fibromyalgie

De oorzaak van ziekten ligt dus niet in de verzuring van het lichaam. Er is geen enkel wetenschappelijk onderzoek die zegt dat er bij fibromyalgie sprake is van verzuring of een te lage pH-waarde. Er is al helemaal geen wetenschappelijk bewijs dat een ontzurend dieet de klachten bij fibromyalgie verlaagt. Medisch specialisten en wetenschappers zoeken namelijk nog altijd naar de oorzaak van fibromyalgie. Het is dan ook ongelofelijk om te lezen dat bepaalde websites claimen dat de oorzaak van fibromyalgie in de verzuring van het lichaam ligt en dat de klachten afnemen als je een ontzurend voedingspatroon volgt.”

Het hele verhaal leest u hier )

 

 

Trap niet in de verhalen van de wolven in schaapskleren. 

fibromyalgie en ontzuren

 

Laat je niet oplichten

Er zijn dus ontzettend veel website’s waar je ontzuringsspullen kunt kopen, waar je therapieën kunt volgen om te ontzuren.
Het is zonde van je geld want het kan niet en het helpt niet. Het is jammer dat deze allemaal zo hoog in Google staan.

Kijk voor eerlijke informatie over fibromyalgie hier.