Voedingssupplement Co enzym Q10

Ik ben zelf niet van de medicatie maar meer van de alternatieve medicatie. En alternatief daar bedoel ik niet mee dat het allemaal zweverig moet. Ook homeopatisch heb ik niet altijd wat mee. Maar ik ben er inmiddels wel achter dat voedingssupplementen heel veel voor je lichaam kunnen doen.

Voedingssupplement, hoe ontstaan tekorten

Tekorten aan voedingsstoffen en in dit geval speciaal aan co enzym Q10 heeft vaak te maken met leeftijd. Op een bepaalde leeftijd worden voedingsstoffen door het lichaam niet meer goed opgenomen.
Maar het kan ook dat aandoeningen of de medicatie daarvoor bepaalde voedingsstoffen in het lichaam versneld afbreken.

Een tekort aan voedingsstoffen in het lichaam leidt in veel gevallen tot lichamelijke of geestelijke problemen. Om die reden is het belangrijk om tekorten van voedingsstoffen aan te vullen.

Het co enzym Q10

Het co enzym Q10 is een stof die door het menselijke lichaam zelf wordt aangemaakt. Het co enzym Q10 wordt aangemaakt ten behoeve van de energieproductie in de celorganellen die verantwoordelijk zijn voor de energieproductie. Het co enzym Q10 heeft een sterke antioxidantenwerking.

Tekort aan co enzym Q10

Een tekort aan het co enzym Q10 zorgt ervoor dat de cellen in het lichaam verminderd worden voorzien van energie. Dat betekend dat bepaalde organen minder functioneren en in het geval van het hart zelfs volledig stil kunnen komen te liggen. Maar het feit dat deze organen minder goed of zelfs slecht kunnen functioneren door een gebrek aan het co enzym Q10 kan ervoor zorgen dat er heel veel problemen ontstaan in het lichaam.

Het zwakste deel van het lichaam (en iedereen heeft andere zwakke plekken) zal als eerste last krijgen van dit energie tekort. En bij mensen met fibromyalgie zal dit dus zorgen voor extra pijn en ongemak.

Vrije radicalen

Ons lichaam produceert bijproducten namelijk vrije radicalen. Dit zijn moleculen die een electron missen en daardoor instabiel zijn geworden. Deze vrije radicalen zijn een bijproduct van ons lichaam.

Als er in het lichaam teveel vrije radicalen zijn of als de vrije radicalen op een verkeerde plaats zitten dan kan dit leiden tot oxidatieve stress in of bij organen. Daarnaast kunnen ze ook heel veel lichaamsprocessen verstoren wat uiteraard ook niet goed voor je is. Dus naast dat je organen een tekort hebben aan energie kunnen ze ook nog eens beschadigd raken door de vrije radicalen.

Ze veroorzaken in ons lichaam de laaggradige ontstekingen welke ook echt serieus sluipmoordenaars kunnen zijn.

Voedingssupplement q10 als antioxidant

Het co enzym q10 werkt in het lichaam als antioxidant. Dit enzym zorgt ervoor dat de vrije radicalen een electron erbij krijgen zodat de cellen weer stabiel worden en ze geen schade meer aan hoeven te richten.
Maar als er niet genoeg antioxidanten in het lichaam aanwezig zijn dan wordt de schade groter en groter en zorgt voor serieuze klachten.

Voedingssupplement en de reguliere gezondheidszorg

Helaas is het gebruik van voedingssupplementen in de gezondheidszorg een no go. Ik heb nog heel weinig artsen voedingssupplementen horen aanraden terwijl tekorten hiervan tot grote klachten kunnen leiden.
Ook de gezondheidszorg wil geld verdienen en ze verdienen aan chemische pillen vaak veel meer dan aan voedingssupplementen die iedereen gewoon zelf kan bestellen

Voedingssupplementen lossen niet alles op

Nu zal ik nooit en te nimmer iemand aanraden om te stoppen met medicijnen. Ik ben geen arts en ik wil ook niet als arts doorgaan en advies geven. Maar ik heb inmiddels wel zoveel kennis van voedingssupplementen dat ik wel durf aan te geven dat voedingssupplementen tekorten in het lichaam kunnen aanvullen en dat veel problemen verbeterd kunnen worden door het gebruik hiervan.
Toch kunnen voedingssupplementen reageren op medicijnen die worden ingenomen. Dus als jij medicatie hebt is het wel belangrijk dat je overlegt met je arts alvorens je voedingssupplementen neemt.

Onderzoeken

Voor mijn eigen onderzoeken maak ik gebruik van medische onderzoeken naar deze voedingssupplementen en dit is één van de conclusies die is gekomen uit deze onderzoeken

Lage CoQ10-spiegels zijn gedetecteerd bij patiënten met FM (fibromyalgie)  en er is een significante afname van klinische symptomen gemeld na orale CoQ10-suppletie.

Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22898267/

Tekort aan voedingsstoffen

Het feit dat we tegenwoordig veel gemanipuleerd voedsel eten en dat er veel toevoegingen zijn in ons voedsel maakt dat we ook veel tekorten hebben aan voedingsstoffen.
Dat zorgt er dus vervolgens voor dat we veel meer klachten hebben dan dat de mensen vroeger hadden. Vroeger werd er op veel kleinere schaal geboerd. Er werd veel minder geëxporteerd. De grond kreeg de tijd om tot rust te komen.

Tegenwoordig is het vrijwel onmogelijk om grond braak te laten liggen en tot rust te laten komen. Er wordt een enorme hoeveelheid gif gebruikt om te zorgen dat de oogsten niet kunnen mislukken. Maar al die dingen zorgen ervoor dat het voedsel ook niet meer van dezelfde kwaliteit is als dat het vroeger was. En aan verse groenten zie je het niet dat er veel minder voedingsstoffen inzitten, maar het is helaas wel waar.

Voedingssupplement, om gezond te blijven heb je ze soms nodig

In deze tijd hebben we dus voedingssupplementen nodig om ons voedingsstoffen aan te vullen. Ik vind het altijd belangrijk als ik iets mankeer om eerst op zoek te gaan welke voedingsstoffen er voor kunnen zorgen dat het probleem weer opgelost wordt.

Het co enzym q10 is dus weer typisch een voedingsstof wat er voor kan zorgen dat je lichaam beter functioneert en door onderzoek is aangetoond dat veel mensen met fibromyalgie dus een tekort hebben aan deze stof.

Dosering Q10

De aanbevolen therapeutische dosering is 100-300 mg per dag. Bij veel pijnklachten zou ik zelf beginnen met 300 mg per dag. De maximale dagdosering voor volwassenen is 3000 mg per dag.
Er zijn lichte misselijkheid en braken aangegeven als nevenwerking bij hele hoge doseringen per dag. Verder is het middel volledig veilig omdat het een middel is wat ook door het lichaam zelf aangemaakt wordt.

Er zijn wel wisselwerking met bepaalde medicijnen dus mocht je dit middel willen gaan gebruiken en gebruik je al andere medicatie dan is het wel raadzaam om met je arts te overleggen.

 

 

De naam van het supplement is inmiddels aangepast en heet veravitaal omdat de naam bio niet meer gebruikt mag worden.

 

Dit supplement heeft 100 mg Q10 waar de andere middelen slechts 30 mg hebben. 

 

Klik hier om de Q10 te bestellen