Fibromyalgie en pijnstillers

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 21:44

Ik ben lid van diverse groepen over fibromyalgie en één van de vragen die ik wel vaak terug zie komen is over pijnstilling.
Er zijn heel veel mensen die nog echt hele zware pijnstillers slikken en dat het nog steeds niet voldoende is.

Revolutionaire nieuwe pijnstiller

Inmiddels is er een revolutionaire nieuwe pijnstiller op de markt. Een hernieuwde pijnstiller moet ik zeggen want hij is al lange tijd geleden ontdekt. Maar eigenlijk pas sinds korte tijd terug op de markt omdat er inmiddels heel veel onderzoek naar is gedaan.

Deze pijnstiller werkt vooral bij mensen met chronische pijnen. 
Het is een pijnstiller met een volledig natuurlijke en lichaamseigen stof die je indien nodig voor de rest van je leven kunt innemen zonder schadelijke gevolgen voor de rest van je lichaam en zonder de kans op verslaving (behalve verslaafd aan het feit dat je geen pijn meer hebt)
Klik hier om te bekijken of deze pijnstiller iets voor jou is

Spiegel opbouwen

Van veel pijnstillers moet je bij chronische pijn eerst een spiegel in je lichaam opbouwen voordat het daadwerkelijk gaat helpen. Dat betekend dat je strikt om de zoveel uur je pijnstiller moet innemen. Doe je dat niet dan krijg je schommeling in je bloed van de pijnstilling en kan de pijn er “tussendoor”

Het is dus belangrijk dat je je stipt aan de dosering houdt maar ook aan de afgesproken dosis omdat het anders veel minder effect heeft.

 

 

Luister naar je lichaam

Dat is iets wat naar mijn idee veel te weinig gedaan wordt. Op het moment dat het dan wel een dag goed gaat dan wordt er zoveel mogelijk in die dag gepropt om vervolgens weer enkele dagen plat te liggen of enorm veel pijn te hebben.

Ik snap dat je in de bloei van je leven bent. Ik snap ook dat de druk van de buitenwereld vrij groot is omdat fibromyalgie toch nog een ziekte is die voor veel mensen valt onder aanstellerij.

Maar  jij moet leven met jezelf zoals iedereen en als jouw lichaam laat weten dat je rust nodig hebt dan moet je die ook nemen.
Bouw een ritme voor jezelf en wees niet bang om om hulp te vragen bij zware karweitjes. Je kunt zware karweitjes ook opdelen in porties zodat het behapbaar wordt. Het duurt langer maar dat maakt toch niet uit?

Bindweefselmassage

Door stress, komen je spieren strak te staan. Doordat je spieren lange tijd onder spanning staan wordt je bindweefsel een stuk minder elastisch en dan gaan bewegen pijn doen. Vanaf daar ga je in een kringetje naar beneden draaien en wordt de kwaliteit van leven steeds minder.

Bindweefselmassage op de pijnlijke plaatsen is echt niet lekker en daar ga je niet voor je lol naar toe maar na 2 of 3 sessie voel je je steeds beter worden.

Onderhouden

Je moet je bindweefsel daarna wel onderhouden. Dus zorgen voor stress vermindering maar ook door de dag heen continu je lichaam “voelen” dus voel je dat je schouders strak staan door spanning zorg dan dat je ze actief ontspant.

Yin yoga helpt je je bindweefsel soepel te houden waardoor je minder pijn hebt, maar dan moet je bindweefsel wel eerst los zijn anders wordt ook deze vorm van yoga geen fijne beleving en is de kans dat je er snel mee stopt heel groot

Nidra yoga helpt je met ontspannen. Dit kun je op regelmatige tijden op de dag doen zodat je je heel erg bewust wordt van je lichaam.

Pijnstillers

Pijnstillers bij fibromyalgie zijn een lapmiddel en geen oplossing. De oplossing moet je zelf mee aan de slag en geloof me het werkt beter als pijnstilling.

Heb je alsnog een pijnstiller nodig: 

Kies dan voor een pijnstiller van een lichaamseigen stof

Klik hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.